Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Örtagården


Giv min själ en örtagård
av fägring och av myckenhet
jag vill ta den i min vård
och med varsam hand den vårda.

Kom mig nära livets balsam
smörj mitt enkla käll med dig
under solen går den sällsam
som får njuta av din hand.

Räck mig handen du som gråter
fruktan har ett utmätt mått
gör det goda och du låter
mörkret stå med frusen skam.




Bunden vers av Roland Holm
Läst 86 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-17 18:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roland Holm
Roland Holm