Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Akta dig för hjälpa..

När du hjälper någon

akta dig väldigt noga

Det finns stor risk att du blir biten tillbaka

det är lättare att bita den som hjälper

än den som orsakat det onda

för den som orsakat det onda kan vara giftet som drar fortfarande

då är det bättre att slå ut mot de som vill hjälpa

hjälpa bearbeta

hjälpa komma på fötter

 

att sedan anklagas för att leta offer

att ha baktankar

att få på sig alla de fel som den som gjort illa i själva verket har gjort..

Det är väl det som grundar talesättet

att ingen god gärning går ostraffad...

 

När det sägs en sak och dagen efter en annan

är det inte säkert att man alltid hinner med...

att vara ärlig är inte välkommet om man inte automatiskt uppmuntrar ett nytt försök med en person som gjort illa gång på gång och sedan velar..

och ställer villkor på sitt offer...

men att säga det

då tar det hus i helvete

ja man har rätt att ändra sig...

men om man inte ens får ifrågasätta det kloka i det

ja då kanske det är bäst att tacka för sig

om det är att slå under bältet när man bryr sig om...

ja då får väl man stanna kvar i sin misär..

Man kan bara vara en ärlig vän

om det inte är välkommet

kan man inte truga

bara bli ledsen

 




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 153 gånger
Publicerad 2021-01-17 20:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP