Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ylvor, ulvar och en alf

 

Går på skogsstigen
över glittrande snö
skare i kras brister

skymning rullar in
ser hur en fälthare
skuttar fram kavat

trolsk mark i träda
man hör i älvs brus
vägrar ge isen fäste

plötsligt då blänker 
två jadegröna ögon
i reflexen av månen

blick möts mot varg
som kvickt blir flera
raskt äro omringad 

kalla kårar kommer
ilande rätt in i märg
men visar ej fruktan

bereder mig på strid
dock på given signal
flock försvinner bort

orsak nog ej får veta
fast i synen minsann    
skymtar en vätte grå


 




Prosa (Fabel/Saga) av Bodingen VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-01-20 11:04



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Vet att Ulvar kan verka farligare än de är - heter ju själv så :-)
2021-01-25

  överlevaren VIP
Spännande och intressant läsning med dess mystik.....
2021-01-23

  Solstrale VIP
Magnifikt skaldat! Det är de korta effekternas centrerade kärnfullhet som gör det!
2021-01-21

    Sefarge VIP
Stadiga rim i en folksago-berikande
njutbart skriven Bodingen-ordskog!
;)

2021-01-20

    Lena Staaf VIP
Dikt med spänning där oknytt är inblandade!
2021-01-20

  Öknens Ros VIP
De små grå som står oss bi i knepiga stunder. ;)
2021-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP