Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Örnen

Ni finns
sitter i mungiporna och vaktar så jag inte surar för länge
för då kommer ni med lena laserstrålar och lackstövlar
lindblomste och lögner som heter duga
ni har som full koll på längtans sjukdomar
sommaren med Monica
bröstets båge mot järndörren
där han och han och han fular sig

för er skull reser jag mig upp
diktar om örnens vingar som om de vore mina

när jag slagit på mig själv så ingen annan skulle
virat trasiga knästrumpor runt halsen
kränkt utan kompass kröp mot fel utgång
visst var ni där då
när jag tänkte ge mig på min egen tillit
slå sönder hela skiten
visst förlät ni mig
visst hade vi ett projekt på gång

som fick Tusenskönorna levnadsdugliga
när jag vågar dikta om örnens vingar som om de vore mina

ni som gråter med mig
ni som förstår att det är fullt möjligt
förlåta sönder en relation
tala i tvärsäker ton
i nästa sekund
va en gallskrikande gravid som tappat sugen
dra från en jämlikhet förljugen

för er skull reser jag mig upp
diktar om örnens vingar som om de vore mina


och ni som jag inte förstår
men ändå klappar fint över såret
svarar i telefonen
lyssnar
vik inte ned er för hundra tusen döda
eller så
det måste gå
att leva!




Fri vers (Spoken word/Slam) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-01-17 23:04



Bookmark and Share


  Respons VIP
Tacksamma tankar ur en pressad situation med ett fint omkväde. Ger styrka även till den som läser.
2021-01-19

  Kajan VIP
Att mot all leda och uppgivenhet fäkta, besegra all världens väderkvarnar; en härlig känsla ger...
2021-01-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Livets kamp i målande diktspråk, där orden rasar över skeenden men ändå flyger torrskodda med fantasins vingar.
2021-01-18

  Marita Ohlquist VIP
En mångfacetterad text om livets mörker och ljus!
2021-01-18

    Lena Staaf VIP
En ursinnig kamp mot intolerans och missunnsamhet, ett försvarande av rätten att lyfta fram fantasins vingar, att hitta små ljuspunkter att balansera på.
2021-01-18

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit!
2021-01-18

  ULJO
Fint avslut.

det måste gå att leva
2021-01-18

  Nanna X
Vilken fin och hoppfull besvärjelse, behövs i dessa mörka tider!
2021-01-18

  lodjuret/seglare VIP
Läsande av texter verkar vara som att stå i hallen ännu, blicka in i ett annat rum genom en tillstängd dörr med spegeln i, av genom skinligt glas.
2021-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP