Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en nomads tårar

Där kommer de, tårarna
utan varning
tillsynes utan skäl
men de färdas tårars väg
och jag kan bara låta dem

som ett obehag
men ett innerligt behov
lidande kämpar för att upphöra
men min källa är djup

snälla rädda mig
gode gud, snälla rädda mig
tårar rinner, själen sörjer
vad som inte blev
vad som aldrig menats
vad som bordeclämnats osagt, ogjort

det förflutna hemsöker mig
framtiden fasar jag
nuet är apatins rike

trött på striden,
trött på att vandra vidare
trött på att lämna er bakom mig
härdats tålig, stark och erfaren

härdad soldat, tålig nomad
och en sliten, bruten, man




Fri vers (Fri form) av Martin Lindh
Läst 80 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-17 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Martin Lindh