Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min älskade Majken

Klocka är tolv
Det är hektiskt på äldreboendet Trivselgläntan
Matvagnen har kommit
Majken har en bricka med en tallrik
Grönt för passerade ärtor
Vitt för passerad potatis
Brunt för passerat kött
Gult för passerad majs
Jag tar med en tesked på brickan
Majken tittar ut genom fönstret
Sjunger om en dag på lasarettet
Jag ger henne en tesked av det vita
Hon ser förvånat på mig
Frågar om jag känner hennes mamma Elsa
Jag ger henne en tesked av det bruna
Hon säger att hon är trött
Hon säger att hon sett en katt utanför fönstret
Jag smeker hennes kind
Masserar hennes axlar
Ger en tesked av det gula
En tesked av det bruna
Lillprinsen är död
Hon gråter en skvätt
En tesked av det gröna
Bereden väg för Herren
Hon sjunger så att underläppen darrar
En tesked av det vita
Hon letar efter sina tänder
Hon letar efter sin plånbok
Hon vill ta på sig sin kappa
En sked av det gula
Det går en timma

Dagen därpå
Klockan är tio över tolv
Jag är försenad
Majkens bricka är redan på rummet
Det vita gula bruna och gröna är hoprört
med den stora skeden
Personalen är stressad
Majken är mätt
Det finns ytterligare fyra att mata




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-01-18 03:48



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Bra skrivet hemskt att upplevas!
2021-01-18

  Klint
Aj!
Dina rader gjorde ont.
Men oj så viktiga.
BRA!
2021-01-18

  Staffan Nilsson

För Räknenisse är du stopp i produktionen.
Majken är mjölkko.
Inte nån att älska, bara mjölka.

2021-01-18

    Lena Staaf VIP
Så ömsint och fint berättat där maten med dess olika färger binder ihop texten. Ändå känns det smärtsamt när allt det färgade har rörts ihop, när stressen tog över och man undrar om Majken verkligen ville äta då. Så fint för Majken att du finns för henne.
2021-01-18

  Blomma-Stjärna VIP
Du fångar ömhet och skörhet och stress på äldreboenden - du gör det så levande fint - har jobbat där, har haft min mor där och vem kan säga vad som väntar?
2021-01-18

  Marita Ohlquist VIP
En stark text som påminner mig om min praktik på ett äldreboende.
2021-01-18

  Magdalena Eriksson VIP
berörd av stressen som rör ihop det. färgerna. så väl gestaltat. jag känner hur tiden lite droppar eller kanske tickar fram enbent. de korta meningarna menar jag. Mycket ömhet här och jag är så glad att det va du som var hos Majken.
2021-01-18

  Kungskobran VIP
En verklighet som kryper en nära och måste berättas
Fint fångat av dig

2021-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP