Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Stålbad Stålstad

 

Bruket med Patron
arbetare och kansli 
om stålet fick fason
av jobb stod dem bi

suspekt arbetsmiljö
dock utkomst på ort
ljus framtid sått frö
anställda sågs gjort

sedan av förändring
i aktiebolag bildades
krav hög avkastning
av profit förvildades

på 80-talet huggsexa
blev om våran fabrik
chans få kapital växa
togs då av yuppie rik

mammons svin la ner
Stålverket likt de stjäl
OY sen fult besked ger 
då Rörverk tar farväl




Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-01-19 07:09



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Vass text!
2021-01-23

    Sefarge VIP
Utsugandets konst
Arbetets nödvändiga
Överlevnad med yrkes
-stoltheten,allt skildrat
I en skrivelses strama
Kostym.
Bravo!
;)
2021-01-19

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om den ekonomiska utvecklingen där de små bruksorterna med sina nedlagda fabriker tynar bort. Liberalism, konkurrens och globalisering.
2021-01-19

  Solstrale VIP
Mycket mycket bra! Ser hur samhället tystnade och fabriken får naturens som ockupant... Historiskt, Tillika utbyggnaden av järnverket i Luleå tänkte jag på, det som aldrig blev av som grunden,,fundamentet,, nu utvecklats till yta för bostäder... Härtsöfjärden såg jag över dit, från Hertsön utan för Luleå ... Historiskt ...
2021-01-19

  Öknens Ros VIP
Girigheten talar sitt tydliga språk.
2021-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP