Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppumpad docka

Skulle kunna älska dig
om jag ville.
Du är vad
alla andra killar vill ha.
Jag är inte sådan.
Jag älskar inte utan kärlek.
Jag känner inte utan känslor.

Kan inte älska dig
bara för att du är skönhets idealet.
Ni kanske tror att jag är tokig
men jag tror på kärleken,
tror på att det är insidan som räknas.

Och du är inte vacker där inne.

Jag lovar.

Så mycket tomt prat om tomma ideal.
För lite substans.

Om jag skulle blir kär i utseendet
så skulle jag väl lika gärna köpa
en uppumpad docka.

För en uppumpad docka
är precis vad du är.
Korkad och blåst.
Nej, skaffa dig en hjärna sen kan du göra ett nytt försök.




Fri vers av verkligen
Läst 345 gånger
Publicerad 2006-07-19 18:37



Bookmark and Share


  fröken
du vet jag är sådär fyniken, så jag skulle vilja veta vad allting handlar om, och nu har jag gått igenom typ alla dina dikter för cirkus andra gången och jag vill veta allt om allt. (fast blablabla och det går inte nej) men ändå(.) Skulle det vara kul att förstå allt om människor fast kanske vill man inte det för det är nog faktiskt inte alls meningen, för när man berättar bakgrunden så blir själva slutprodukten inte alls särskilt fin och intressant. Så jag får väl sitta här och klura tills det växer grönt skägg på mitt huvud (för jag vill nog egentligen inte veta någonting bara lite, så berätta helst inte någonting tack). Förresten har jag fått fåttifått reda på att min pappas kusin är en misslyckad poet. En sån där som ingen förstår som skriver complicated och jag förstår faktiskt nästan ingenting jag heller när jag läser hans bok. Men det är lite coolt ändå att han faktiskt har gett ut en bok och jag skulle vilja träffa honom någon gång. Kanske är det inte omöjligt men lite svårt för han är nog en sån misslyckad människa enligt folk i alla fall enligt hans föräldrar kanske mest, när de jämför med hans kusiner. (ännu än grej jag upptäckte under utstuderingar av släktingar). Jag känner just nu för att grundligt studera hans bok upp och ner och ut och in och min fråga som kanske glömdes att ställas var om du ville hjälpa mig? Iallafall kanske jag skulle få ut lite mer av människors vetande, så mycket som nu går av hemlighetsorden i en dikt, och kanske skulle han bli glad om han visste att någon läste och verkligen försökte förstå hans komplicerade liv. Vad jag ville säga med det här har nog försvunnit nånstans på vägen. Början har iallafall tappat sitt syfte, men egentligen var det kanske bara en inledning, och snurrar jag till det för dig så glömochdröm.

cykelpump
2007-06-25

  Paraply
Nejdå, inte är du tokig. Tycker snarare att det där lät smart. För så är det, utseende är inte allt.
Bra skrivet! hälsn. Paraply :o)
2006-07-20
  > Nästa text
< Föregående

verkligen
verkligen