Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stavgång

"Stava sig fram i livet
bra för kropp och poesi"
säger Nalle Puh medan han går stavgång

"hade inte du ont i ryggen Puh?" frågar Nasse
"jo, det har stavats bort nu"

"vad är poesi för något Puh?"

"po-e-si, po är en flod, e = och, si = ja" svarar Puh
" menar du Puh att jag ska säga ja till floden, fastän jag inte kan simma?"

"Jag menar säger Puh att floden är i rörelse - att stava är att vara i rörelse
som Puhesi", om du förstår vad jag menar Nasse?"

" Aha svarar Nasse, det är för att du kan simma. Nu vet jag; om jag sitter på din rygg när du simmar...
"Nej Nasse det har inget med simning att göra - det har med stavgång att göra"

"Puh jag tycker vi går och simmar istället!"

"Puhesiddelipom sjunger Phu och stavar på"




Fri vers av lila fjäderblomman VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-01-18 14:38



Bookmark and Share


  wiria77
gillar dina rader mycket
dialogen mellan Puh och Nasse
är klockren
2021-02-25

  Lars Hedlin
Bra skrivit full av liv...
2021-01-28

  Marita Ohlquist VIP
Gillar dialogen mellan Puh och Nasse!
2021-01-18

  Blomma-Stjärna VIP
Charmig poesi - tack för denna stavgång!
2021-01-18
  > Nästa text
< Föregående

lila fjäderblomman
lila fjäderblomman VIP