Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåbärsbläck

Natten betar i blåbärsriset
och vi står stilla, som om vi plötsligt glömt
något djupt i det förgångna
en sorg som oombett klipper upp såren
vant med fårsaxens klinga

och marken dricker dyvatten och kråkblod,
enar tassar mellan dunkla stenblock
och vi minns att vi haft tårar
vi minns att vi haft
något att mätta den knastrande jorden

och mossan luktar snö och brända tyger
kråkans vingar klipper sönder vinden
vi syr klänningar av himmelsmörkret
sveper henne om oss,
fäster stjärnorna med nålar




Fri vers av Grävling
Läst 196 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-01-18 18:39



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Sagolikt vackert !
2021-01-20

    ej medlem längre
Så vackert och genialt att sy klänningar av himmelsmörkret. Dina ord doftar skog.
2021-01-18

  Magdalena Eriksson VIP
Mycket vackert.
2021-01-18

  Nanna X
En vackert vävd text. Nog kan man färga tyg med blåbär?
2021-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling