Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väderstinnhet, flatulens och konkret poesi


Hon sover
när jag iklädd tystnad
smyger upp sovrumsdörren
och glider ner bredvid henne
i Stora Drömskeppet

Givet hennes sömn
behöver hon inte oroa sig
för eventuell flatulens,
medan jag, däremot,
på alla sidor omgiven,
av vakenhetens lyssnande
må anstränga mig till det yttersta
att portionera ut fisandet
så begåvat
att inga hörbarheter uppstår,
där jag ligger väderstinn
efter en ångande potatismiddag
vid en nedmildrad lampa
och läser Jesper Olssons avhandling
Alfabetets användning; Konkret poesi
och poetisk artefaktion
i svenskt 1960-tal




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 145 gånger
Publicerad 2021-01-18 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP