Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou, Äldre text nu med ljudfil.


Morfin

 

Där han nu ligger i sin koja

och när som kylan sveper in

mörka skuggor formar bilder

som han skapar med morfin

 

ja där sjunger han sin sång

om att kärlek kan vara magisk

där finns många toner som berör

men själva texten den är tragisk

 

ja där han vrider sig i vånda

då när inte någon honom ser

så när nu mörkret faller på

kan det nog hända att han ber

 

ett tragiskt liv där mitt i livet

där bara smärta tagit över

när som tankar av förtvivlan

saknar de svaren han behöver

 

ja du kan se en ensam man

som förtvivlat letar efter hopp

men ingen kan någonsin förneka

att han nu har förlorat livets lopp

 

men där i mörkret finns hans scen

och där spelar han sin roll

så när sen morfinet ger effekt

det är det han kallar för kontroll

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-01-19 08:28



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Tragisk realism i berörande bra rimmad dikt.
2021-01-20

  bibbi ahrnstedt
Fint rimmat och formulerat om hur det kan vara i förtvivlan
2021-01-20

  ULJO
Tunga rader om missbrukarens öde
2021-01-19

  Respons VIP
Tragiskt men väl formulerat!
2021-01-19

  Sparvögat VIP
Mörka ord på dyster väg...
2021-01-19

  Kungskobran VIP
Fin nära beskrivning av hopplösheten hos en morfinist
2021-01-19
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP