Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintermålning

Det grå växer ur natten

som snödroppen ur drivorna

 

pannån ligger öppen

som blankisen

 

färdig för åttor

och för penselns stilleben

 

 

Dagen är här

och evigheten

 

som rinner genom

kroppens mörka bäckar

 

medan vi alla

väntar på ljuset

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-01-19 08:57



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Tack

för
Tro
Hopp
Ljus


2021-02-02

  DominiQueen
underbart djup
ömsint förmedlat hopp
ljuset, ja ljuset
2021-01-21

  Solstrale VIP
En igenkänning på första stroferna... Kanske ett universellt språk... Kanske ett citat... det hela är mycket fint!
2021-01-20

  Minkki VIP
som snödroppen ur drivorna,
den tanken, den tanken ...

enkla bilder, enkla ord är allt som behövs för att skriva dikter som öppnar en hel värld, tack för dem, de bär läsaren
2021-01-19

  Nils-Robert
Riktigt bra poesi. Måleriskt och stämningsfullt. Femstjärnor till den dikten
2021-01-19

  Jan Widströmer VIP
Stämningsfullt
2021-01-19

  Kungskobran VIP
Så fint poetiskt
2021-01-19

  Öknens Ros VIP
I väntan på ljuset betraktar vi det frusna vattnet.
2021-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP