Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om Madagaskar


Kalkstenstorn och rosensköna


med savannens ljus
på fickan drar vi längre
in i droppstensgrottan


lyser vår väg ut mot
baobabträdens rondör
och känslan av vatten


utefter det rödgrusade
droppar kameleonterna
av mot sina bladriken


där drömmar viras upp
hoppsvängande likt sifakor
på kalkstensborgen av torn


och spiror med klar utsikt
över medicinalvävda röda
rosenskönans land




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-01-19 11:03



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Medicinalvävd
Rikedomen
i bladriken
att värna

Tack!
2021-01-19

  Elinor Sörensson VIP
Även om jag själv inte såg programmet om Madagaskar så håller
jag med Solstråle/Eva. Dina ord är en målande och levande beskrivning av miljön. Det känns som att jag är där själv och upplever naturen med alla mina sinnen.

Tycker särskilt om titeln och "medicinalvälvda röda rosenskönans land".
2021-01-19

    Lena Staaf VIP
så fint - exotiskt!
2021-01-19

  Solstrale VIP
Ja Madagaskar ett under, en magnifik skatt av jordens arter djur och växter... Fint du målar upp detta med orden... Jag såg programserie nu i repris, Kunskapskanalen ... Perfekt har du fångat kärnan!
2021-01-19
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP