Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödskamp

när du föddes kved din moder
när värkarna sköljde över henne som vågor
nu sköljer vågor av ångest och oro över dig
du lider av smärta i både kropp och själ
du befinner dig mellan dimensionerna
dina ögon är grumliga
kommunicerande både med oss och den andra sidan
du slits mellan döden och livet
har svårt att släppa taget och våga ta klivet
från allt som är välkänt och kärt
till något nytt och oundvikligt
morfin, midazolam och rubinul
tippar dig över kanten

död
kall
livlös
lugn
frid
tack
vi ses




Fri vers (Fri form) av Väsensskild
Läst 76 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-01-19 17:14



Bookmark and Share


  Horace
dödskamp
gemensam seger
i frid och avtackning

2021-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Väsensskild
Väsensskild