Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale/ Eva Åberg


FÖR POETEN JAG BOKMÄRKER SJÄLEN

 

Jag

          Bokmärker 

                                        Själen

 

en läser

en ser

en ler

en vill                        mer

 

så sågar de ned träd på träd

det har alltid varit så att dem

sågar ned träd, sågar, bävrars          tänder

käftarna på utrotningshotade          skalbaggar

 

dem alla sågade ned träden             före vi sågade

 

ljus lyser solen över fälten

bortom regnskogens sköld              en själ suckar

en själ suckar och en till så              ödet ler snett

 

bakom de slutna läpparna               hon säger det

jag är din själ släpp mig nu              fri som en fri

 

paralella dikter slår ihop  sig           fågelsång sjunger

 

jag Bokmärker själen                         den Bokmärker inte

                                                                 sig själv... ... ...

böcker av träd bokmärks

sedan sågas de ned för                       dödsrunornas sång

vi skapa pappersmassan

den poeten utgiver sitt liv på           Bokmärker min själ

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2021-01-19 18:58



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
True bokmärk själen... bra!
2021-01-20

  alicja lappalainen VIP
"vi skapa pappersmassan

den poeten utgiver sitt liv på"

de rätta orden
2021-01-20

  bibbi ahrnstedt
Så klokt och uttrycksfullt. Underbar bild
2021-01-20

  AiA Maria den fria

Briljant
som din
inre diamant

Tack!
2021-01-19

  Monika A Mirsch VIP
Jag blir betagen
av din uttrycksfulla
dikt!
2021-01-19

  Eva Langrath VIP
Sällsamt vacker dikt, tycker om hur du bygger texten.
2021-01-19

  Kajan VIP
En fantastisk dikt, delad och enochsamma på något märkligt vis; raderna om skogen, bävrarna och skalbaggarna griper verkligen tag vid läsning. Bilden är i paritet med texten!
2021-01-19

  Maria Sundelin VIP
Kloka ord
2021-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP