Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett brustet hjärta, men även en gnista hopp

Jag fick en gång lära mig att ett brustet hjärta inte betyder någonting om det inte finns någonting kvar att krasa. Ett brustet hjärta kan bara krasa om det är helt, tills dess är det bara en blodig trasa i en livlös kropp. En blodig trasa som suger åt sig allt det hopp som föds ur de poänglösa drömmar som kontinuerligt strömmar in och ut, utan mål och mening. Det är som att varje liten dröm blir ytterligare en förorening i en annars så renad själ. Man blir tillslut en träl för sitt eget mående – en träl för den pågående process som långsamt bryter en ned tills dess att nästan ingenting finns kvar – tills allt man har är liten droppe hopp i ett annars så massivt hav. Och visst blir det lätt så att man då låter sig själv sjunka – lite som om själen fått punka – men då krävs det att man verkligen försöker simma fram tills dess att man finner en liten strimma hopp. För när det väl är nått kan man låta det gro så pass att man tillslut börjar tro på att saker och ting faktiskt kommer lösa sig.

Det är därför viktigt att ibland försöka fånga det lilla – som att exempelvis stå stilla och andas in den friska vårvinden, eller att låta sommartonerna färgar läpparna röda av rödtjut på en trasig själ under skogslinden. Kanske krävs det bara att man låter sig värmas av höstlövens bränder för att ens hjärta fyllt av kärlek åter ska pumpa lika snabbt som ens skakande händer de gånger man försöker tända en brasa under vinternatten. Kanske är det så enkelt att man bara låter sig fångas av snöflingors vackra kristaller, som långsamt faller ned på ens varma tunga tills de sönderfaller, för att ens hjärta åter ska bli fyllt av liv. Ett brustet hjärta betyder som sagt ingenting om det inte finns något kvar att krasa – men det betyder inte att vi ska fasa tanken om att fylla det med liv.




Fri vers (Prosapoesi) av RobinG
Läst 129 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-19 22:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

RobinG