Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min sanning

Har du känt som jag
som om du levt förbi din tid
som om det här inte var tänkt
din mening tog slut
ditt liv passerade punkt
men fortfarande slår hjärtat
nya dagar gryr
utan riktigt syfte, utan någon mening

Livet som en ny dag, som blir kväll
en bock i almanackan
vad gör jag här

sakta infinner sig en sanning
en uppenbarelse, som insikt
det blir aldrig familj
inget rött hus med vita knutar
barn som leker inhägnade av vitt staket
min kärlek är en kvinna som inte finns

jag existerar, blott som iakttagare
en man av råd, ofrivilligt i periferi
huvud fullt av tankar
ständigt på väg, ständigt någon annanstans
så går dagen, natten blir lång
en dans med demoner
tills ny dag gryr
utan riktigt syfte, eller riktig mening




Fri vers (Fri form) av Martin Lindh
Läst 110 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-19 23:07



Bookmark and Share


  poeten
Känner igen tanken. En fin böljande dystopi som kommer i en våg. Måtte du stöta på nåt i vågen.
2021-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Martin Lindh