Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen

Jag är vattnets väg mot stora hav
Jag är spermiens väg mot äggets skal
Jag är tårarnas väg mot asfalt
Jag är den hungriges mat och salt

Jag är de smeksamma råden
Handen genom taggtråden
Väntan vid den höga muren
Hoppet för djuren i buren

Varje hinder kan jag runda
Varje stopp ett enkelt hopp
Tystnad kan fyllas med sånger
Ånger kan fyllas med lystnad

Det är kärlekens väg genom hatet
Det är lekens väg genom pratet
Det är tålmodighetens stjärna
som bugar och väntar så gärna

På ljuset vid fjärran vatten
På dagen som kysser natten
På värmen som skapar liv
På att du och jag blir vi




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-01-20 05:40



Bookmark and Share


  helenita VIP

Handens väg genom taggtråden,
Kärlekens välgenomtänkt hatet
Läser hopp på slutet.
Bravo!
2021-01-23

  Solstrale VIP
denna text briljerar du med och det är fantastiskt hur tidlöst den träffar och att den känns allomfattande... bra jobbat!
2021-01-21

  Anya VIP
Åhh så fint. Du fångar så mycket med dina ord. En lite annorlunda text av dig, tänker jag. Men jag kan ju ha fel?
Slutet värmer!
2021-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP