Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SOPNEDKAST

Går upp vid fyra för att hinna
till mitt jobb långt hemifrån.
Ser månader och år försvinna
inte mitt jobb som en förmån!
Att jobba för att tjäna pengar
när många nu blir varslade.
De som saknar egna sängar
som pandemin helt blottlade.
Reser till den plats som kallar,
tar på mitt munskydd och visir.
De som ångesten framkallar.
när andningen försvårad blir.
Jag är på jobbet hela dagen,
instängd där som i en bur.
Otacksam och självupptagen,
hörs klagan om en delad tur.
På radion hör jag på min rast,
det pratas om alla som dött.
Hur blev jag det sopnedkast
som egoismen understött?
Känner skam vid rastens slut
för allting jag har klagat på.
Magen är mätt när jag går ut,
en varm säng har jag också.
Nästa dag är allt som vanligt,
klockan väcker mig vid fyra.
Far till jobbet helt sedvanligt,
men minuterna känns dyra!
Känner tacksamhet för livet
och för allting som jag har.
Sådant som man tar för givet
tills man inte har det kvar.




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-20 08:19



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Du är tillräcklig och god, det väger ändå inte upp andras otillräcklighet och okunskap eller "skit i andra och sköt dig själv- mentalitet" från dem som inte gillar råd, restriktioner och som vägrat anpassa sig till rådande omständigheter ...
Det är ni som vårdar dessa Covidpatienter till döden, eller invalidiserade av dess verkningar som har om någon rätt att bita ifrån...

Du är inte otacksam för du bär vetskap om konsekvenserna och sätter ord på orättvisan osolidariska individer skapat där oskyldiga får sätta livet till, eller bli utan försörjning ... Det är för tusan inte ditt ansvar, du tar hand ändå om deras anhöriga, den dag dessa hänsynslösas kommer in på IVA eller eftervårdsavdelningar...

Jag är uppriktigt ledsen för att du känner skuld, för jag vill ge dig guldmedalj i tålamodsprövande insatser! Du är en av alla Sveriges hjältar idag! Väl-ske-kram! Till dig!
2021-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP