Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ett fönster

I fönstret mitt emot
fladdrar gardinen
ljuskronan hänger
den av röda kristaller
himlen ger sitt väder
vacker där i natten
hon på andra sidan
och snöflingorna faller

I fönstret mitt emot
skådar skönheten
på fåglarna i almarna
och livet nedanför
koltrasten tackar
för fröerna på marken
flickan med hårbandet
mina ögon hon förför

I fönstret mitt emot
finns det en kvinna
klädd i runda glasögon
och ett lockigt hår
jag ser henne i ljuset
när natten faller på
följer hennes steg
det enda jag förstår

I fönstret mitt emot
finns kärleken i livet
jag vet det så väl
för jag har varit där
jag kan inte glömma
känslornas varv
det fyller mitt hjärta
det att vara kär

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 375 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-02-24 07:02



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jätte fin text!
2021-03-02

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Fin och varm dikt !
2021-02-25

  Blomma-Stjärna VIP
att se med kärlekens blick och tillåta sig att drömma... fint
2021-02-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Att se och njuta
av det som finns
och syns men även
drömma om det som var
man vet ju aldrig om det
igen till en åter far...
2021-02-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Målande bildspråk i verklighet och fantasi i kärlekens namn.
2021-02-24

  Feliaxel VIP
Fint
2021-02-24

  Marita Ohlquist VIP
Fin text i kärlekens namn.
2021-02-24

    Lena Staaf VIP
Väldigt vacker dikt med fina bilder både av det som kan iakttagas med ögat och det som fantasin frambringar.
2021-02-24

  Solstrale VIP
Innerligt och varmt om att vara kär! Fina metaforer som lägger fram och blottar det inre landskapets omvälvande vemod...
2021-02-24

  Kungskobran VIP
Kärlek på avstånd är det bästa jag vet
den ger bara lycka och inga förtret
2021-02-24

  wiria77
vackra rader
om kärlek och längtan
om fina iaktagelser
2021-02-24

  Öknens Ros VIP
Kärlek på avstånd.
2021-02-24

  Maria Sundelin VIP
Full av längtan
2021-02-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO