Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från molnen

Det kallas regn
det som faller ner
jordens näring
molnens efterbörd
droppar mot ytan
klart och befriande
så välbehövligt
för en vacker skörd

Droppar från molnen
från hårda moln
skrämmande att se
till färgen grå
likt stora figurer
med långsam fart
fullt med vatten
så svårt att förstå

Det kallas kärlek
det som faller ner
från vita moln
och klarblå himmel
höjdens vinkning
till tröstlösa själar
och sökande alster
i soligt vimmel

Fallna attribut
och ljumma vindar
himmelens gärning
tårarna till tröst
små lustiga figurer
med kärlekslängtan
en välbehövlig gest
från ekots röst

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-03-03 07:05



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vackert! Regn som tårar ger liv och tröst
2021-03-10

  Eva Helene VIP
Orden droppar så stilla här, som regn eller tårar. Fint!
2021-03-09

  Eva Langrath VIP
Fin poetisk text om regnet,
2021-03-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja droppen den
vad vore vi min vän
utan den... Så dikten
Din bara att gilla, orden
där ju väl ner trilla!
2021-03-04

  lodjuret/seglare VIP
Textens besjälade nederbörd, som en slags slående skörd, att skrämmande kunna fås uti, likt en spridd 'rädslans tyranni', påminner delvis om blandrasers 'word'...
2021-03-03

    Lena Staaf VIP
En poetisk hyllning till regnet, det livgivande.
2021-03-03

  bibbi ahrnstedt
Mycket poetiskt om regnet, det skulle vi ju ej vara utan, fin hyllning
2021-03-03

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om regn och tårar, livets vatten!
2021-03-03

  Feliaxel VIP
Regn påverkar allt både positivt och negativt
2021-03-03

  Öknens Ros VIP
Regn kan vara och betyda så mycket.
2021-03-03

  Maria Sundelin VIP
Regn och tårar är både näring och hopplöshet
2021-03-03

  Kungskobran VIP
Regn är livet

2021-03-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO