Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur en vanlig kväll i mitt liv kan se ut


Torsdag kväll

Torsdag kväll och klockan är fem
jag sitter ensam och allena i mitt hem.
Middagen ska jag snart förtära,
ja den är snubblande nära
endast fem minuters väntan kvar
doften nu till hungern bidrar.

Det blir pasta med skinksås och grönsak
till efterrätt blir det eget bak,
smuldegspaj gjord med smör,
och söta äpplen som sig bör.
Det bästa kommer sist men inte minst
en mugg kaffe det är kvällens vinst.

Sedan magen min är fylld till bredden
tar jag mig sedan fram till bädden,
magen står i fyra hörn minsann,
maten och pajen snabbt försvann.
Lägga huvudet på kuddens topp,
det ger vila åt både kropp och knopp.

Sedan fram min bok jag tar
det är några spännande sidor kvar,
läser dem med frenesi och undran
författaren har all min beundran.
Spännande läsning med grund i verklighet
med en mycket komplicerad personlighet.

När jag nått fram till det spännande slutet,
känner jag en viss molande smärta i ryggslutet,
spänningen på bokens sista blad
fångade mig minsann i högsta grad,
glömde bort att ändra ställningen på kroppen
men vad gör väl det när boken var toppen?




Bunden vers (Rim) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-21 17:26



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
så rara att man sig för magen tar och ut i köket far vad i allsin dar jag glömde maten kvar för jag satt på poeter.se kvar... Ja dina rimmade texter är ögongodis för själen, en vardagsprosa rimmad vers är som finaste rimmade rökta laxen! så bra!
2021-01-21
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP