Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven till min far av kärlek efter hans bortgång


din stund på jorden

Följ grusgången ut från stugan
lämna du dörren på glänt
så jag kan se ut
Stäng grinden innan du går
Det blir som ett avslut för mig
Livet stannar kvar på ena sidan
och du går din väg


När du passerar
fingerborgsblommorna
ta in dem allt du kan i din själ
och låt kaprifolens doft dras med i dina andetag
en sista gång
och nere vid hamnen vill jag att du smakar den salta luften
havets smak som du växt upp med
som du bär i ditt blod

Klockan klämtar, solen går ner
Svart himmel, svart hav
då din båt strävar ut
Du vet den snart är slut
din stund på jorden




Fri vers av Lindalou
Läst 160 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-01-21 19:35



Bookmark and Share


    Max Poisé
En vacker dikt åt någon som betyder mycket! Tar med mig denna!
2021-01-23

  Vitaminer och mineraler
Jag har också förlorat en nära.
Hon blev 104 år Boende#57
Hon var som en mor till mig.

2021-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou