Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


TRÄD IN I

 

Vad betyder ordet träd - det skall här utforskas


Träd

träd in och ut ur skogen
träd möter dig när du träder in
när du träder ut ur skogen
träden vajar susar ett slags
farväl du människa

väl hemma begrundas intrycket
tas till uttryck
barnet utbrister - träd är så stora!
den gamle - jag känner mig som ett...
den stressade utbrister - vilket lugn trädet har...

träd bara står i vägen
politiken på Autobahn
har spårat ur

träd och grenar en fara
politiken på gårdsmötet
som vill ha utsikt

träd en resurs för rekreation
politiker på landstingsmötet
som vill ha renare stadsluft

ord du träd in i trädet
det förälskade paret
ristar i barken

det blir förevigat nu
betydelsen av träd
ÄLSKADE VACKRA TRÄD

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2021-01-22 08:43



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Träd står ju bara i vägen och skymmer utsikten, skräpar ner med sina löv och barr, blåser omkull och lägger sig nonchalant över elldeningar och bryter strömmen, gör farliga rotvältor och gömmer otäcka ugglor, hugg ner dom ba!
2021-01-22

  bibbi ahrnstedt
Fint, ja vad skulle vi göra utan träden
2021-01-22

  AiA Maria den fria

Träd är livsviktigt.
skänker ren luft, bördig jord och skyddar mot klimatförändringarnas effekter.
sist men inte minst så minns naturen läkande, helande förmåga!

Träd är för mig sinnebilden av varande i samexistens-allt.

Tack!
2021-01-22

    Lena Staaf VIP
Fin träddikt! Trödrn, skogen, betyder mycket för vår själsliga ro.
Gammelskogen som får stå kvar betyder ALLT för miljön och klimatet eftersom den binder kolet i jorden och förhindrar läckage av koldioxid. Trädplantager är desto sämre.
2021-01-22

    Nikon32
kom och tänk på Ann Marie Berglunds citat
"Jag måste få vara träd nu. Jag går sönder om jag inte får stå träd. Tala inte till mig som till de vanliga på gatan. Rör inte vid mig med kött och blod. Vinden måste viska i bladen. Din andedräkt måste smyga sig intill mig och andas vår. Vi var en man och en kvinna i vackra kläder. Nu vill jag vara träd."
Träd, skog och natur är allas våras vardagsrum där man kan få ro och hämta andan om man vill. Ja träd är viktigt

2021-01-22

  angela Täubert fd Jansson VIP
En vacker hyllning till något som verkar så trivialt, men som ger oss så otroligt mycket, träd är en del av vår andning vårt liv.
2021-01-22

  Marita Ohlquist VIP
Träd har stor betydelse i våra liv, ser med fasa hur skogar skövlas och därmed förändrar livsbetingelserna för både människor och djur!


2021-01-22

  ULJO
Träd är jordens syre
2021-01-22

  Maria Sundelin VIP
Alla saker har två sidor de går att se på
2021-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP