Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(till Gustaf Fröding)


Karl XII:s här

Jag rodnar inte när jag tänker på't,
att jag varit så sällsport kåt

knullade dock aldrig en hora,
men gärna en storfet bondmora

I Gnesta och i Östersund,
fick herden minsann sin stund

Såg bak på butiken så rund,
satte strax på en ICA-kund

Understundom gick det på tåget,
hos bagar'n även i tråget

På biblioteket slaskades bak hyllan,
och i tvättstugan på fyllan

I skidspåret blev det väl kallt,
det sattes ju på överallt

I duschen när vattnet strilade
skreks det när det kilade

I arkivet, det var givet,
var det dags när ur byxan var klivet

Ibland helt apropos
i polishuskorridoren sattes på

och nån gång för avancemang,
i rotblötan sa det pang!

På Nyköpingshus under Karl IX:s porträtt,
slaskades det på alla sätt

I fågeltornet vid Sjösa togs en finsk författarinna,
undertecknad fick henne lätt att spinna

Även en urbota ensamvarg
får knulla i Patagonien och Camargue

T.o.m. när du visslar fram på skriller på rinken
kan du få oväntad nytta av pinken

Jag minns en gång med en arg en,
så bråttom upp emot sargen

Ibland får man ligga men ofta stå,
penetrera och ropa hej hå!

Ibland i förbifarten
ta en dum en och sedan en smart en

Ibland bland tomater och bär
tar man bakifrån den man har kär

och gör man det inte här
sker det med säkerhet där

och träffar man ovillig tant
brekar hon nog för en slant

På Kumlins café gäller kaffe med snopp,
har man tur får man ta sig ett hedervärt dopp

Det är inte blott när man är ung
som det kliar i task och i pung;

även ute i åldringsvården
bjuds understundom en hård en

Med rollatorn som tillräckligt stöd
bjudes sex i överflöd

Knulleriet är värt allt besvär,
tyckte säkert Karl XII:s här

och så länge det kilar och går
är jag medlem i knullarnas kår




Bunden vers (Rim) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 146 gånger
Publicerad 2021-01-22 10:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP