Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Teknikens under?

 

vi lever i en värld full av stress

på alla det läggs stor press

allt ska gå så väldigt fort

tiden har blivit så kort

 

snabb är vår moderna teknik

full av nutidens elektronik

på både ont och gott

det är vår lott

 

med datans hjälp klar på ett klick

där män skickar foto på sin "dick"

ett oskick som väcker avsmak

ge dem en spark där bak!

 

med mobilens hjälp vi blir mobila

kan SMS:a men också MMS:a

hemma såväl som utomlands

mobil bra att ha till hands

 

tiden snurrar obändigt oupphörligt 

människan mer eller mindre medgörligt

hur långt kan tekniken tänjas ut

finns det något fastslaget slut?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-01-22 12:56



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Humoristisk dikt som dessutom ger en bra bild av vår tids maskiner.
2021-01-23

  Kungskobran VIP
Underbar beskrivning av teknikens framfart, blir vi helt och hållet slavar under den, det ser inte bättre ut
2021-01-23

  Kungskobran VIP
Rad fyra första vers skall väl vara kort inte knort,
Knort ett nytt ord för mittemellan ?
varken kort eller lång
2021-01-23

  Bodingen VIP
Löjligt med dessa dick-picks...men som poet kan man skicka dikt-picks istället.
2021-01-22

    Lena Staaf VIP
Jag älskar tekniken som ger oss så stora möjligheter och det här är nog bara början. Men som med allt annat så handlar det om vad vi använder den till och vem som har makt över den
2021-01-22

  Sparvögat VIP
Tekniken har tagit alltför stor plats hur klarade sig folk förr...
Längtar till 70-talet när människor var ute istället för insnärjda i köpkraftens klor.
Håller här med Koloristen det var bättre förr.
2021-01-22

  Koloristen
Det var bättre förr. Jag saknar mitt 1600-tal. Just sayin'.
2021-01-22

  ULJO
Tekniken ligger nog bara i sin linda. Finns mycket kvar att utveckla
2021-01-22

  AiA Maria den fria

Tänkvärt !

Reflekterar över vad ”nöden kräver” och priset att betala för ” fri och öppen kontakt” som för mig oftast ter sig vara en förlust snarare än en tillgång.

Oavsett så är människan oerhört utlämnad till att ”tekniken fungerar”men även när ”den fungerar” som tex här i text benämnt som ”dicks”


Tack!
2021-01-22

  angela Täubert fd Jansson VIP
Bra skaldat om nutidsfenomen!
2021-01-22

  Marita Ohlquist VIP
Tekniken, ja, spännande att följa utvecklingen!
2021-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP