Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rådjurskid

Skimrande lotion.
Med doft av
persika, körsbärsblomma och vit jasmin.
Insmord.
Silkeslen.
Mina tankar färdas över
nätter av oss.
Spegelblanka dagdrömmar.
Trevande längtan
och
trånande ömhet.
Känner mig lite förälskad.
Romantiska tankar inlindade
i rosenkvarts.
Behagligt nykär fastän
ensamhetens klor ändå river.
Ett ametist smycke är gårdagens fynd.
Njuter av det regn och blåst utanför då mörkret
snart lägger sig, det som gör det ännu mer mysigt
när dikten skrivs och diamanttavlan blir klar.
Ett slags harmoniskt lugn som
jag minns från en saga för länge sedan.
Jag vill ta på den, för att känna att den är
verklig.
Lika verklig som de glittrande drömmar
som färdas någonstans i norrskenet.
Som ett vilset rådjurskid.
Jag längtar in i din famn.
Du svarta orkidé.
Som en glänsande panter.
Du äger natten
och
alla hennes stjärnor.







Fri vers av Black raven VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-22 14:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker dikt. Gillar kontrasten av det vackra och det smärtsamma.
2021-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP