Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

San(d)slöst

Vårvinterregnet bonar
underjordens tak
den lårbenssköra sonar
brott i höjd med bak

Horisontallagd lade
grund till folkhemshus
nu saknad var en spade
och en hink med grus
 
Halkbekämpningen vinner
vinterhalvårspeng
i sandlådan man finner
cynikernas gäng

Akutintaget skymtar
smärtans väg är all
den lårbensbrutna grymtar
glatt trots sorgligt fall
 
Försäkringsdomen gäller
styrker inte brott
när misstro modet fäller
rågat är ett mått

Isunderlaget rimmar
väl med snabba kast
konvalescenten trimmar
höftled stark av plast

Rullatorhjulen slirar
häftigt efter start
så lårbenslagad girar
i allt högre fart

Bromsmekanismen ryker
plötsligt tar det stopp
fyrhjulsföraren dyker
aldrig mera opp

Isracingsporten hotas
när vinter blir vår
och helkroppsgipsad botas
från huvud till tår

Mumifierad hoppas
på liv fritt från skal
senast när björken knoppas
och knäppgöken gal




Bunden vers (Rim) av sunnanö
Läst 106 gånger
Publicerad 2021-01-22 18:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sunnanö