Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Xylem

Det är vildheten, gränsbarn
det som multnar i dig
genom sjungande midnattsmånad
det är blodet och saven i asparnas ådror
det är det trädliga i dig
det skrymmande och det dunkla
lutad mot polcirkelns kant
ska du dricka själva livets märgbrygd
ur askträdets brusande krona




Fri vers av Grävling
Läst 189 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-01-22 20:26



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Väldigt fint - särskilt de sista tre raderna !
2021-01-26

    Lena Staaf VIP
Härligt skrivey! Människsn i symbios med naturen.
2021-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling