Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en verklighets dröm

vad för glädje finner man om man lever ett vanligt liv jämfört med ett andligt liv?
det andliga reflekterar sig i själen medan ett vanligt liv samlar på en erfarenheter som leder till minnen.
för man ska dö med minnen inte drömmar.
kloka ord från en gammal man är vad alla behöver, särksilt i tider som kräver extra uppmärksamhet.
för i tider som kräver extra uppmärksamhet uppmärksammas tyvärr bara det uppenbara. ett liv i stillhet och sökande efter sanning är vad som räknas i livet, men fortfarande bygger det ingen karaktär. för erfarenheter bygger karaktär. livet bygger karaktär, motgångar bygger karaktär.
men vad som tyvärr förbigås i allt detta är kärleken, det evigt vackra, det fina som fångas upp av ett ögonblick. om bara ögonen kunde måla ett porträtt, en porträtt skapad av det omöjliga.
det viktigaste att komma ihåg är just barnaåren, det eviga som aldrig suddas ut, som åldras men med kärleken förevigt förbli ett vackert minne.
ett töcken skapad ur ett ögonblick. och endast med livet förevigt vara och förevigt skapa.
det verkligt sorliga i livet är att man åldras.
jag är 23 år gammal men livet har gjort mig gammal. mera vis men gammal. men vad som aldrig försvinner är just stunderna i min barndom jag då jag fann den magiska världen i harry potter, och som jag önskar att magi existerade så jag kunde vara barn igen. men paradoxalt så är sanningen detta, även hur mycket du än levt början den verkliga resan med ett steg. även om man redan tagit en miljon innan. detta är den bittra sanningen. 




Fri vers av livet...
Läst 102 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-23 00:16



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Mycket tänkvärt i den här fina texten; tycker mycket om resonemanget kring karaktär. En rad som fastnar lite extra är: ” ...om bara ögonen kunde måla ett porträtt....”, på något sätt se, förstå och återge tänker jag. Avslutande raderna ser jag ändå som en slags möjlighet också, men det går att tolka olika.
2021-02-03

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Paulus sa: lidande ger uthållighet, uthållighet ger hopp.
2021-01-24
  > Nästa text
< Föregående

livet...
livet...