Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avtacklingstal

Situationen
är en kropp
i en värld,
en näve tid
och tusen speglar,
en dov rytm,
utsmyckade nödvändigheter
och tvångsmässiga ceremoniel,
flockar av sociala varelser
krängande
som krabb sjö
i ett sund
och kajor en masse
skränande
mot bleka kvällsskyar

eller

ray ak to ednan
essa ne roja ho
dnu i öj bba mo
regn mo resl alai
va rak leinom agiss
ho rete edak mty
vod ne ralg nesu
ho dit evä re ne po
ne rä nenoit

men vi kan leka
med ljuden,
svepa dem kring oss
som senapsgas och norrsken,
lyfta vaga dagar
i kvävningens andlöshet
och läsa vartannat ord
i ordningsstadgorna
i sommarstugorna,
lirka med lärkor
tills världen fläckvis
försenas,
sjögräs runt vaderna
i grunt förnimmande

taktlösa
faller ensemblerna isär
i plågoris och rävraviner

Jag lägger kroppen
i utburen
och tacklar av




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 100 gånger
Publicerad 2021-01-23 11:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP