Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PAPPAMINNEN

Märken efter basfiolen
syntes på parketten

cykelturen med dig
till glasskiosken

femtiolappen du gav
till mamma för oss barn

kramen du inte fick
när du vände och gick

såg dig i en affär
jag var vuxen då

på en midsommarfilm
spela du tapto på trumpet

din smyckade kista
blev sista minnet

av en frånvarande far




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2021-01-26 17:57



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Bra gillar att det är gott om minnen med detaljer... men undrar vad för glass åt du?
vilken affär såg du honom i?
jag tror jag ville ha mer av det där, en tid en lägenhet osv
men det är kanske lite gapigt av mig. allt funkar väl utan.
2021-02-02

  Lars Hedlin
Minnen och liv som berör inom!
2021-01-28

  Kajan VIP
Så levande minnen; och en stor, stor saknad, finner jag i texten.
2021-01-27

    Lena Staaf VIP
Rader fyllda av sorg, besvikelse och så glimtar av kärlek. Starkt skrivet, ord som går rätt in.
2021-01-27

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en pappa som efterlämnade oförglömliga minnen hos sin dotter!
2021-01-27

  Niliboy
Ja, en pappa behöver vi barn!
2021-01-26

  Gunnel Eriksson VIP
Djupt berörande text.
2021-01-26

  Cikoria Blå VIP
Berörande väl genomtänkta rader
2021-01-26

  Solstrale VIP
Djupt rörande öde och ett slags samtal med en far... Kan eller kunde han förstå?
2021-01-26

  AiA Maria den fria

Tack!

Sinnebilden
av den frånvarande pappan
berör på djupet smärtan av förlust
i livet mer än i döden

Tack!
2021-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP