Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konfiguranten

Du är en konfiguration

Du slipper aldrig ur tiden,
men du omdistribueras

Den radikala omfördelningen Döden
är bara ett respektingivande tillnamn
på ett svindlande effektivt nytänkande
av biosfär och Kosmos,
och ett generöst upptagande
i grundämnenas universella församling,
varur springer en ytterlighet yttringar,
i en puls mellan Absence (”allt”)
och Presence (dess delar),
som tillvaron beskrivs i Tao,
som också påtalar
att dessa båda begrepp bara finns
i betraktarens öga

Mitt och ditt problem
är att vi
som förhandenvarande konfigurationer
tror oss ha koll
på omfattningen av oss själva

Den kollen var inte imponerande
innan våra föräldrar möttes

Den kommer inte heller att vara lysande
efter den förestående,
genomgripande omkonfigurationen

Inte heller är överblicken
så bastant
i nuvarande konfiguration
som allmänt förmodas

Den är egentligen minimal,
försumbar,
och i sig det största problem
denna variant plågar sig med;
en jobbig illusion

Det lilla stråk
av självmedveten klarsyn
som penetrerar den kosmiska bröten
av kategoriska imperativ,
oreflekterade handlingsmönster
och diktatoriska beteendekedjor
liknar tändstickan som dras mot plånet
i en nermörk katedral,
flammar upp
och hastigt slocknar

Varför en näve jord
ska finna det naturligt
och tvingande
att anta all dessa konfigurationer,
varav du är en; jag en annan,
är intressant,
ja, fullkomligt wacko!

Men intellektet tillskrivs en roll
det inte har, aldrig haft

Idén gud är begriplig,
men förkastad,
och funnes en sådan entitet
skulle jag kämpa ner den,
som den beter sig!




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-24 11:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP