Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den potentiella f.d Koncernchefens kultursatsning



Han längtade efter det
Absoluta underverket

Ropade in ett urverk
Från 1500-talet med

Rester från sitt fall
-skärms avtal via

Telefonbud vid en
Sotheby's auktion

De övriga f.d anställda
I Storkoncernen

Fick tillfälligt lite mindre
Till den egna pensionen


Men det gjorde väl
inte så mycket

Då kommande Börs
-höjningar lätt skulle
klara av ta igen det
med råge. ..


Bara inte räntan steg
Bara inte räntan steg

Och kommande vinster
Gick upp i rök

För i dessa tidevarv var
Spara ingenting och Slösa
Var allt

Det gällde ju endast att ta det
lite kallt och investera i något
kassasäkert kommande Ballt


Och om bara vanligt folk
Hade lite mer förstånd

Och tänkte lite längre
Än deras egen näsa räckte

Så skulle de kanske inse
Och uppskatta hans
Kulturgärning lite mer

Men det var nog att
Begära för mycket?









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-01-24 16:35



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Att isbjörnspopulationen minskar är fake news från miljöorganisationer, ett faktum är att den ökat något
2021-01-25

  Kungskobran VIP
Försöken att skingra sitt dåliga samvete slår för det mesta slint.

2021-01-25

    Lena Staaf VIP
Han gjorde det väl mer för att säkra sina egna tillgångar än som en kulturgärning?
Kulturgärning är väl både att bevara gamla byggnader, saker och sånger/ dikter men även att bejaka det nyskapade.
2021-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP