Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från 2010


Gottgörelse för uppätna årsgrödor


I Joels bok lovas vi gottgörelse för "de årsgrödor, som åtos upp av gräshopporna, gräsbitarna, gräsätarna och gräsgnagarna..."


"Församlen folket, pålysen en helig sammankomst, kallen tillhopa de gamla, församlen de små barnen, jämväl dem som ännu dia vid bröstet; brudgummen må komma ur sin kammare och bruden ur sitt gemak"

Därefter skall ske att Guds Ande skall utgjutas över allt kött och våra söner och döttrar skall profetera, de gamla skola hava drömmar och ynglingarna skola se syner

medan tecken ska synas på himmelen och på jorden: blod och eld och rökstoder.

Solen ska vändas i mörker och månen i blod, förrän Herrens stora och fruktansvärda dag kommer.

"Men det skall ske, att var och en som åkallar Herrens namn, skall varda frälst. Ty på Sions berg och i Jerusalem skall finnas en räddad skara såsom Herren har sagt; och till de undsluppna skola höra de som Herren kallar"

En målsättning som är värd att sträva efter i en orolig värld, tycker jag att "åkalla Herrens namn" Kan det vara enklare att bli räddad?




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-01-24 17:53



Bookmark and Share


  Niliboy
Vi leva av bön å heliga studier, å fötrösta trots all utlovad gottgörelse!
2021-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP