Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


DU

 


DU

 

 

blåa stråk av lila drömmar

siluetten av en fisk mot

ett berg av sopor

du skriker olyckligt nu

stormen driver in med ord

 

 

skitiga lurendrejares belackarkonst

hänger över asfaltens värmebölja

smälter ned strimmor av grönska

tilliten mals ned i ockragula fackeltåg

som drar ut ur hjärtats förmaksflimmer

 

svarta hot röda pistoler vita hattar

svängande kjolar till rytmiska ackord

det lurar ett tempel i varje individs bröst

valvens begynnelsebokstäver nalkas

revbenens orddepåer trycker ut skrik

muskelbergets tyngd pressar det fram

 

den tungsinta belackarens skönsång

klingar falskt i valborgs förstamajtåg

den grönljuva vårgrönskans anhängare

sitter på filten dricker sig rusigt yr

sliter med benens gelés olydigheter

 

vit gul blå rödblinkande bilkonvoj

strider med bilden av det gängse paradisets

idé att dryckesförbud råder på allmän plats

palatsets väggar rasar av folkets skanderande

ett samelsurium av röster får inget gehör

makthavarna kan inte läsa noter

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-01-24 18:29



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Färgsprakande, ordsprakande bild av samtiden.
2021-01-25

  AiA Maria den fria


I kraft o färg
kraftfullt sprakande!

Tack!
2021-01-25

  Maria Sundelin VIP
Bra fångad bild
2021-01-25

  Kajan VIP
Oroande, färgsprakande samhällsbild, och mycket poetisk. Applåd!
2021-01-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
Det skulle varit
råden skulle komma
uppifrån ej nerifrån...
2021-01-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
Och så jag som i
tillvaron ska tag i...
I drömmeri, i glömmeri
jag försvinner och sen
beklagar att jag inte
alls nå´t hinner...
Maktens folk inget
noterar bara åt ett
håll marscherar,
folk agerar, med råden
skall uppifrån
ej nerifrån...
Så sänks ridån!!!


2021-01-24

    Lena Staaf VIP
Härlig om ock' förtvivlad text, full av kamp och färger.
2021-01-24

    Sefarge VIP
En riktigt läsvärd välsmakande
Poesi sammelsurium Soppa
Av klass!
;)
2021-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP