Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett ointelligent universum


Jag har ett björnhuvud
Sköt besten i byn
Nötte ner den efter bilen

- Ett val, sa jag
när jag tittade i bakspegeln
på väg hit
Blev chef på Fortifikationsverket

Egentligen ville jag arbeta på Trafikverket
Under uteluncherna luta mig mot min närmsta kollega
Det inger väl förtroende?
Som bröder
Som brothers- in- arms
Säga saker som:
Hemligheten med min tomt är DDT
Fick en tunna, står i garaget,
av en äldre kollega för några år sen
Fick välja mellan den och dynamit
efter en tjänst jag gjorde åt honom

- Ett sublimt val, eller hur?
Hemmakontorsstolen knarrar till
Skärmen lyser blå
Björnhuvudet tittar ner på mig




Fri vers av Thomas
Läst 167 gånger
Publicerad 2021-01-24 18:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thomas