Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till toner av ett piano

Till toner av ett piano
ett ljud som strömmar ur mina lurar
som vaggar min själ till ro
efter långa dagens slit

"Jag jobbar på det"
en fras så ofta yttrad
men ingen vet hur sant menad
hur fruktansvärt hårt jag sliter

på att besegra min smärta
få lidandet att mildra
att känna solens ljuva sken
förnimmelse av framtidens möjligheter
lyckan runt hörnet
kärlekens frälsning, kyssars magi

ändå finns du där
som en migrän i mitt inre
som en cancer i märgen
som ett sår i mitt hjärta

du lämnade mig
men lämnar mig aldrig
du sa "du älskar ju mig"
jag sa "ja, jag gör ju det"
du sa"jag älskar dig "

sen rann lyckan ur mitt liv
likt tövatten, i bäcken om våren
illusionen föll, och jag med den
likt Ikaros, när han vågat sig för högt
Narcissos, när han tittade för djupt
eller Ceasar, som litade på Brutus

du var solen på min himmel
spegelbilden på vattnets yta
och min naiva tillits borg

nu vaggas jag till ro
av pianots lätta spel
och kanske blir nästa metafor
fenix resandes ur askan
den som lever får se
ja, den som lever får se




Fri vers (Fri form) av Martin Lindh
Läst 121 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-01-24 23:36



Bookmark and Share


  Flicis VIP
wow
2021-01-28

  AiA Maria den fria


Berörande
transformation
i vardande

Tack!
2021-01-25

  livet...
wow grät till denna, fantastisk!!!
2021-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Martin Lindh