Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan tvivel

Min pappa dolde sin osäkerhet
bakom ett berg av säkerhet
han la ut texten
predikade
övertygade
först lyssnade jag
beundrade
tog till mig
upprepade
sedan tänkte jag
kände
formulerade ett alternativ
som jag lärde mig
att säga
att formulera
att hävda
att övertyga
att predika
Nu döljer jag
min egen osäkerhet
bakom ett berg av säkerhet
och slåss mot den stora myndigheten
likt don Quijote på sin häst




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-01-25 02:03



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa tänk vad vi ärver från våra föräldrar. Tycker mycket om den psykologiska tonen i dikten. Osäkerheten som döljs av säkerhet. Snyggt författat!
2021-01-26

    Lena Staaf VIP
Den påklistrade säkerheten kan vara en bra sak om man verkligen vill genomdriva något. Annars är det nog bäst att tillåta sig att vara osäker för det gör att människor man möter känner sig lite säkrare och mer till freds i kontakten. Och ju osäkrare desto mer öppen för att ta in andras perspektiv.
2021-01-25

  Kungskobran VIP
Medborgare stanna vid din läst
Kafka han visste bäst
2021-01-25

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om den dolda osäkerhetens olika uttryck!
2021-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP