Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konfliktens lek!

Konfliktens lek
Klyver tanken och känslan starkt

Tänk om! Kommer ofta upp
Kanske bättre att sluta tänka?

Nöter på tunna trådar
Om igen samma lika

Vad krävs?
Krossa illutionen slå hål på bubblan?

Sinnet rasar likt en furia
Är ändok förvånadsvärd lugn

Copyright" (©) Lars Krister Hedlin 2021-01-25

 




Fri vers av Lars Hedlin
Läst 274 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-01-25 09:14



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Vaksamma, levande ord! Tycker om.
2021-01-28

  Siggesdotter
Bra fångat om konflikters dilemma.
2021-01-28

  lila fjäderblomman VIP
Igenkänner! Fint beskrivet.
2021-01-27

  Hannas
Så fint du fångat i ord den inre konflikt som vi alla brottas med ibland i olika sammanhang. Och det lugn som kan uppstå trots den pågående stormen om vi lyckas få lite distans till sinnet.
2021-01-26

  Gunnar Hilén VIP

Jag ser känslan som barnets vilja ( "detet" ) och tanken som den vuxnes erfarenhet av vad som är klokt ( "förnuftet" ).

Känslan vill ha tillfredsställelse NU.
Tanken förmår vänta.

Utan tänkandet skulle vi knulla och slå ihjäl varandra.
2021-01-25

  helenita VIP
En bra beskrivning om den kluvenhet man kan känna
2021-01-25

    ej medlem längre
Du beskriver dubbelheten så väl när man fastnar i den inre konflikten mellan tanke och känsla, och kampen mellan inre och yttre.
2021-01-25

  ULJO
Bra skrivet om en situation som vi alla känner så väl
2021-01-25

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en situation som många känner igen i något sammanhang!
2021-01-25

  angela Täubert fd Jansson VIP
Om man ändå hade den gudabenådade gåvan att kunna sluta tänka.
2021-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Lars Hedlin
Lars Hedlin