Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blekgrön dimma

Kölden kryper in i ådrorna

Lägger sig som en blöt filt

Runt de tunga andetagen

Fångar en blekgrön färg i ögonvrån

Andas stötvis utan syre

 

Det gamla huset visar tydligt

Jag vill inte ha dig här

Du levande väsen av kött och blod

Har inget här i vålnadens näste

Att göra

 

Sluter ögonen för att hindra ett skrik

Känner hur en kall hand

Drar sina isande fingrar längs kinden

 

Med ett flämtande andetag slår

Jag upp ögonen

Det är ljust utanför fönstret

 

Var det bara en dröm

Eller finns ondskans blekgröna dimma

Någonstans bakom min rygg




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-27 06:59



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Huua! vilken bra spökdikt! Andra versen riktigt kuslig. Men - låt dig omslutas av Gud som är starkare än allt ont som kan skrämma. Du är beskyddad mer än du tror. Var inte rädd...rädslan finns nog mest i tankarna. Det var nog en mardröm! Du är beskyddad mer än du kan ana
2021-01-29

  Lars Hedlin
Stark och full av känsla
2021-01-28

  Solstrale VIP
Ja det där beskrev du med säker dramatik... Blekgrön dimma usch så dramatiskt... Men jag tror det kallas historiens vingslag som stundom vidrör en, man kan känna att här har någon bragts om livet...
2021-01-27

  Marita Ohlquist VIP
Hoppas att det "bara" var en mardröm!
2021-01-27

  ULJO
Drömmar ter sig på många olika och konstiga sätt
2021-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP