Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

oro

Någon frågade honom, patienten:
"Är du inte orolig för din hustru, när du är borta hela dagarna under dina långa sjukresor runt om i Regionen? Ni bor ju så enskilt, närmast isolerat och nästan utan grannar. Och ni är ganska gamla. Tänk om det skulle komma några illasinnade och hälsa på, medan du är borta?"
Jag, patienten, svarade genast:
"Nej, orolig är jag knappast. Om det skulle komma några ovälkomlingar till vårt hus, skulle min hustru först bjuda in dom på kaffe och kakor. Om det inte blev gott nog, skulle hon servera vin. Och dög inte heller det, skulle hon bjuda på brännvin.
Och skulle inte ens det falla besökarna på läppen, skulle hon plocka fram sin brödkavel och med den slå de ohyfsde gästerna lagom hårt i skallen.
Sen skulle hon ringa till polisen. Och så skulle hon förbinda de stackars ohövliga satarna och fråga om de ändå inte ville ha lite kaffe och kaka.
Skulle hon".




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-01-25 13:06



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Hårda bud i Mellerud:-/ Tuffa tag i Prag :-D
2021-01-30

    Melona
Älskar er!
2021-01-26

  Minkki VIP
Underbara ni två !!!
2021-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP