Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken" (537)


ETT OFFRANDE AV MÄNSKLIGHETEN FÖR DEN GODA SAKENS SKULL

Vill man bli rik bör man uppfinna en
religion,enligt Scientologins grundare
L. Ron Hubbard (1911-1986) för med
sin kiosklektyr av pojkrumsnoveller
uppstod ingen ny religion.

Han hade sina lärospån hos ockultisten
Crowley, som väl nog satte ett och annat
frö i hans hjärna,och som skulle gro till
oproportionerlig ärelystnad där han
nära nog ansåg sig kunna offra mänsk-
ligheten för en god sak och göra sig själv
till den goda saken.

Med sin Dianetik av alternativ medicin
där homeopatiskt kvacksalveri beslöjad
med placeboeffekten genom att inbilla
sig att tro men aldrig veta,
drog han massor av lättpåverkade och
hjälplösa människor till sig som sökte
något nytt.

Vad det "nya" var, var vad det var och
blev ingenting mer än vad det var, dvs,
"ingenting"!

Hans omfattande författarskap var
däremot imponerande i genren Science
fiction, där hans "Battlefield
earth "A saga of year 3000"(1982) kan
ställas i förhållande till hans offrande
för en god sak, där han själv alltnog
ansåg sig vara den goda saken.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 245 gånger
Publicerad 2021-01-25 15:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP