Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stridssonett mot den obegripliga nypoesin.


POST POSTPOESIN

Den postmoderna poesin är bliven
bestucken av konturlösa schabloner
och är av dåliga kopior, kloner
snart uttömd på sitt blod och sönderskriven.

Nu stundar snart den sura reaktionen.
Den postmoderne revar sina segel
och usurpatorn putsar i sin spegel
sin image för att inta diktartronen.

Men vi som alltid mätt med gamla mått
och räknat versens stavelser och meter,
vi har ju sedan länge förutspått,

att diktens dagsländor och nypoeter
skall ångra sina obegripligheter
och tukta sina verk i efterskott.







Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-27 12:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP