Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kasta din mantel 

Tror du dig se himlens blåa färg

om du står högst uppe på ett berg

Tror du att pengar betyder allting

tror du att molnen där uppe på berget försvinner som ingenting 

 

Jag tror att du tror det

men du borde inte tro på det svaret

Pengar betyder inte allting

sjukdomar har aldrig varit ingenting

 

Kanske Gud skicka oss en pandemi

för att lära oss innerbörden av ordet empati

Det finns ett likhetstecken mellan frisk och rik

det finns ett likhetstecken mellan fattig och smärtans skrik

 

Om du inget lidande vill höra

så är det som sig bör

Men slut inte dina ögon, stäng inte dina öron

låt din empati slå ut i blom

 

Om du så ej gör

blir likhetstecknet mellan dig och Hitler sanningens odör

Hoppas det inte blir så

tänk på att olyckan kan drabba dig eller vem som helst helt apropå

 

För att vi alla ska få en bättre värld

krävs det av oss alla att vi kastar bort vår högfärd

Så kom ner från ditt höga berg och lämna där ditt svärd

se bakom molnen som skymmer våra samhälleliga förutsättningar för en bättre och mer jämlik välfärd  

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-26 02:46



Bookmark and Share


  kjell-åke bearfoot VIP
Förlåt Larz, min telefon gillade inte stavelsen, så den ändrade på stavningen. Jag vet att mycket väl att du använder Z. Men min telefon visste inte det, utan trodde jag skrev fel. Och jag hann inte se att den ändrade stavningen, då de precis ropade in mig på vårdcentralen för min spruta. Kanske hade jag missat ändringen ändå, men nu skyller jag på telefonen och vårdcentralen. LoL ...
2021-01-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag heter LARZ.

Sodom och Gomorra gör man klokt i att minnas.
Liksom Lots hustru.
2021-01-26

  kjell-åke bearfoot VIP
Kanske min gode Lars ... betyder inte att han gjort det ! Skapa allehanda problem är vi så bra på att fixa själva. Men kanske med ett stort minus efter ... så kanske vi behöver en väckarklocka för att lära oss empati ... Men nä jag tror inte Gud skicka nåt. Men jag minns Sodom och Gomorra ....
2021-01-26

  Larz Gustafsson VIP
Menar du att den Gud som i Bibeln kallas Herren vår LÄKARE skulle skicka sjukdom på oss?
2021-01-26
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP