Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fåglarna


Den svarta lilla trasten
solo och hemlighetsfull

Dold av snötyngda grenar

Skatorna kraxande i par
tycks vara överallt

Flyger fram och åter
mellan sina bon

Medan talgoxen
gungande på gren
avger sitt trestaviga läte
likt en gnällig pump

Och blåmesen
drillar med sina
silverbjällror

Rakt ut i den kalla
klara luften




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-01-26 08:52



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Härlig dikt, fylld av fåglars olika röster!
2021-01-26

  Klint
stund att minnas
fint!
2021-01-26

  Kungskobran VIP
Fin magisk ögonblicks skildring
2021-01-26

  Sparvögat VIP
Underbar tolkning av fåglars sång...
2021-01-26

  Kajan VIP
Mycket fin rapport från fågelland; kan riktigt se och höra dem när jag läser.
2021-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP