Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Monografen"


MONOGRAFENS FÖRORDANDE FÖRORD

I min biografi kommer ingen
läsare få veta hur många barn
och barnbarn jag har,
och ej heller hur många kvinnor
jag legat med.

Ej heller kommer det till någons
kännedom om vad jag har för
mission med mitt liv,
och om jag önskar hård eller lös-
kokt ägg till frukost, eller vilka
ingredienser jag föredrar i min
soppa, för det rör endast mig och
min hushållerska,
vilken också är behäftad med tyst-
nadsplikt.

Privatlivet kan anses av integri-
tetsmässiga skäl utgöra en privat-
sak.

Det enda som kan avslöjas är att
jag läste Illustrerade klassiker
och Mandrake istället för Fanto-
men och Kalle anka i min barn-
dom, och att jag tyckte om neger-
bollar samt evighets-mint,
och aldrig trodde på tomten eller
Gud utan bara på far och mor,
men att Kjell, Mona, Annika och
jag spelade klädpoker på skol-
rasterna i mitt hemliga klubbhus,
har väl inga andra att göra med
mer än deltagarna och att jag
hellre satt och drömde om Elisa-
beth i skolbänken än följde med
på mattelektionerna är ju också
det en privatsak liksom om jag
varit i Kina eller ej eller ridit på
en kamel genom Sahara.

Med detta förord till läsaren,
förordar jag henne läsa biografier,
där någons hjärta är öppet,
för i denna biografi är det stängt,
och sitt hjärta öppnar man inte
för vem som helst.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 211 gånger
Publicerad 2021-01-26 09:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP