Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bara en filosofisk diskussion om fri vilja...kände att det fanns lite att klargöra efter en diskussion med en annan medlem.


Fri vilja






är en absurd föreställning. då det förutsätter en självständigt opererande substans som inte är driven av någon bakomliggande orsak. men av uppenbara skäl så har moralens väktare slagit vakt om "den fria viljan".

att försvara den metafysiska trosföreställning som "fri vilja" är kräver
en av två saker.

1: att man avsäger sig kravet på stringent logik och vetenskapligt tänkande. men om vetenskapligt tänkande är vidskepligt så faller golvet under den som argumenterar av uppenbara skäl.


eller


2: att viljan inte nödvändigtvis måste vara frikopplad från bakomliggande kausala omständigheter för att sägas vara fri.


















Prosa av Androiden VIP
Läst 131 gånger
Publicerad 2021-01-26 13:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Androiden
Androiden VIP