Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där kärlek inte finns

 

 

hon ville berätta sin historia

ett liv i förnedring

hon hade jobbat som hora

ett liv i ständig vandring

 

 

många män hon tillfredsställt

allt från hög till låg

hon hade aldrig föreställt

inte på eget bevåg

 

att inse hon på farlig väg gick

korsade gräns efter gräns

mer och mer pengar fick

hon tänkte inte ens

 

att hon sig själv skada'

själen hennes trasig

man efter man hon rada

med dem hon la' sig

 

en dag hon plötsligt vakna' upp

tänkte "nu har jag fått nog"

hon satte sitt liv under lupp

ville sluta med sitt knog

 

det var inte så lätt

åren satt sina spår

vända fel till rätt

hon fällde en tår

 

ej över det hon övergav

det hon inte saknade

ej längre några krav

när hon väl vaknade

 

trasigt hjärta, trasig själ

en människa så skör

nu hon säger farväl

till livet där innanför

 

vägen tillbaka blir svår

länge hon kämpar väl

det tar många år

snart läker hjärta och själ

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av Öknens Ros VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-01-27 10:28



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ja världen är cynisk. It's all about the money.
2021-01-29

    Lena Staaf VIP
"Den lyckliga horan" som bara vill tjäna lite extra pengar är en myt. De flesta som säljer sin kropp är jättetrasiga redan innan. Varit utsatta för övergrepp eller farit illa på annat sätt och nu straffar de sig själva. De flesta behöver massor av stöd för att komma loss ur detta
2021-01-27

  Annie b'larsson VIP
Eva säger, "ödmjukt solidariskt". Men det kan inte jag se att det är. Så vad vill du med texten? Jag känner inte att dina ord är förstående. Nu fick du lite konstruktiv kritik, men det gör väl inget. De andra skrev ju så positivt.
2021-01-27

  BenGust VIP
All förändring har högre eller lägre murar att forcera.
2021-01-27

  Solstrale VIP
Så starkt beskrivet och ödmjukt solidariskt!

Tänk det finns de som fortfarande tror att en kvinna "väljer" det livet... Vilka idioter det finns!
2021-01-27

  ULJO
Tyvärr en bild av mångas öden.

2021-01-27

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om svårigheten av att lämna det gamla livet och försöka skapa ett nytt!
2021-01-27

  AiA Maria den fria
Tack för
Inkännande
och medkännande!

Tänker bl.a på alla barn som blir utsatta för sexuella övergrepp och andra trauman där konsekvenserna blir självskadebeteenden av olika slag varav prostitution är ett.



2021-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP